NAIROBI - De Keniaanse president Mwai Kibaki is bereid een regering van nationale eenheid te vormen. Dat heeft Kibaki zaterdag gezegd na een ontmoeting met de Amerikaanse diplomaat Jendayi Frazer, aldus de BBC.

Kibaki is bereid een regering van nationale eenheid te vormen "om niet alleen de Kenianen te verenigen, maar ook om te helpen met het verzoeningsproces", aldus een verklaring van het presidentiële paleis.

Frazer sprak eerder op de dag met oppositieleider Raila Odinga. Volgens de oppositieleider zijn de verkiezingen van vorige maand niet eerlijk verlopen.

Onderhandelen

Ondinga zei zaterdag in een reactie dat Kibaki moet aftreden als hij wil onderhandelen. "Mijn standpunt is niet veranderd. We willen een akkoord door te onderhandelen. Ons uitgangspunt is dat Kibaki daar illegaal is. Hij moet niet naar de onderhandelingstafel komen als de president", aldus Ondinga.

Tijdens onlusten die na de verkiezingen ontstonden, zijn zeker 360 mensen omgekomen. De afgelopen dagen lijkt de rust te zijn weergekeerd.