HELMOND - In Helmond heeft sinds vrijdagavond uur een grote brand gewoed in een oud bedrijfsverzamelgebouw aan de Kanaaldijk Zuid Oost. Pas zaterdag rond 18.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven, liet een woordvoerder van de brandweer weten.

De brandweer blijft voorlopig nog nablussen omdat de brand eerder ook al onder controle leek te zijn. Het vuur laaide in de nacht van vrijdag op zaterdag enkele keren op.

Zaterdagochtend bleek rond 09.00 uur dat er weer sprake was van brand. ,,We blijven er maar water opgooien want we kunnen er niet in. Alles is slecht bereikbaar'', aldus de woordvoerder.

Hij vermoedt dat de brandweer nog uren bezig is met nablussen.

Gevaar

De brand was moeilijk te bestrijden omdat het gebouw uit veel hout bestaat en er sprake was van instortingsgevaar. Maar liefst 65 brandweerlieden waren op de been om het vuur te blussen.

Rookontwikkeling

De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling die richting de binnenstad van Helmond trok. Panden in de buurt liepen rook- en waterschade op.

In het gebouw zijn meerdere kleine bedrijven gevestigd zoals een fotostudio, atelier en een bedrijf voor spel-en attractieverhuur.

De brand ontstond in een kledingverhuurbedrijf. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. Bij de brand kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij.

Brand Helmond