OBERSTDORF - Een 14-jarige Nederlandse skispringer is vrijdag tijdens een sprong in Duitsland dodelijk verongelukt. Het gaat om de talentvolle skispringer Jermo Ribbers.

Ribbers maakte al enkele jaren deel uit van de talentengroep van bondscoördinator Horst Tielmann van de Nederlandse Ski Vereniging.

De jongen, wiens ouders al jarenlang in Zwitserland wonen, zat in de Duitse plaats op een ski-internaat. Hij was met zijn klas aan het springen.

Ribbers kwam vrijdag na een sprong van de kleine schans ongelukkig ten val. Hij sloeg na de landing tijdens de out-run' tegen de met kussens beklede hekken naast de piste. Alle voorzorgsmaatregelen waren genomen, de weersomstandigheden waren goed op het moment van het ongeval. Ribbers overleed in het ziekenhuis.

Een arts probeerde de jongen vergeefs op de baan te reanimeren. De jonge sporter werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij korte tijd later overleed.

Groot talent

Bondscoördinator Tielmann reageerde ontdaan op het noodlottige incident. "Jermo was een groot talent, met zeer veel discipline. Zowel buiten als op de piste. Hij had enorm veel potentie."

Volgens Tielmann, wiens zoon Bastian de Nederlandse talentengroep traint, is er sprake geweest van een treurige samenloop van omstandigheden. "Hij is nooit eerder gevallen. Volgens de begeleiders was het een normale sprong onder prima omstandigheden. Uitermate triest allemaal."

Verslagenheid

De Duitser haalde Ribbers drie jaar geleden bij de talentengroep. "Hij leefde helemaal voor de sport, daarbij enthousiast gesteund door zijn ouders. De verslagenheid is groot."

Tijdens de dodelijke sprong waren talrijke toeristen aanwezig in de zogenoemde Erdinger-Arena. In Oberstdorf vond een paar dagen geleden voor 30.000 toeschouwers nog de Vierschansentoernee plaats.