SON - Een 18-jarige jongen uit Son die in september drie dagen vastzat wegens een mogelijk aandeel bij een fataal verkeersongeval in Best dat eind april werd veroorzaakt door een gegooide steen, is niet langer verdachte.

De politie liet dat vrijdagavond desgevraagd weten. Het rechercheteam is inmiddels teruggebracht van twaalf naar vier personen, voegde een woordvoerster toe.

Betrokkenheid

De politie liet de jongen na drie dagen vrij omdat er onvoldoende reden was om hem langer vast te houden.

De verdachte heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend en kreeg recent te horen dat er geen nieuwe informatie is vergaard die de verdenking nog langer rechtvaardigen, legde zijn advocaat Martijn Collart eerder op vrijdag uit.

Er is onvoldoende bewijs om hem nog als verdachte aan te merken, bevestigde de politie.

Zware steen

Op zondagavond 29 april kwam rond middernacht op de Sonseweg in Best een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel om het leven, nadat iemand een zware steen had gegooid door de voorruit van de auto waarin zij zat.

Haar 73-jarige echtgenoot verloor de macht over het stuur, waarna de auto tegen een boom botste. De man raakte ernstig gewond.

Bekogelen

Kort voor het dodelijke ongeval werden ook twee auto's in Sint-Oedenrode en Son bekogeld. Daarbij raakte een vrouw lichtgewond en een auto beschadigd.

Vijf weken eerder, op zondagavond 25 maart, raakte een echtpaar (27 jaar) uit Helmond gewond toen op de weg tussen Gerwen en Stiphout een steen door de ruit vloog.

Diezelfde avond kwamen later nog twee schadegevallen binnen die vermoedelijk ook door stenen waren veroorzaakt. De politie vermoedt een verband tussen de zes zaken.

Hanggroep

De 18-jarige maakt deel uit van een hanggroep in Son die al enige tijd bij de politie in beeld was. Zijn aanhouding was volgens de raadsman enkel gebaseerd op geruchten. De jongeman heeft een schadeclaim nog in overweging.

Voor de overgebleven rechercheurs is nog enig werk over, aldus de politie. Nadere mededelingen werden niet gedaan.