PHILIPSBURG - Antilliaanse politici van de partij National Alliance zijn donderdagmiddag (lokale tijd) op St. Maarten uit een vergadering met Nederlandse parlementariërs gestapt uit protest tegen PVV-politicus Hero Brinkman.

De politici zijn boos omdat Brinkman, die volgens hen de eilandengroep eerder een 'corrupt boevennest' noemde dat moet worden verkocht via markplaats.nl, ook donderdag zijn excuses daarvoor niet wilde aanbieden.

De leider van de National Alliance, William Marlin, vroeg donderdagmiddag tijdens de bijeenkomst van de Eilandsraad van St. Maarten en leden van de Nederlandse Eerste en Tweede Kamer nogmaals om die excuses.

Koninkrijksrelaties

De Nederlandse delegatie is bezig met een tiendaagse rondreis op de Antillen en Aruba in het kader van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK.

Bijna alle Antilliaanse fractieleiders, onder wie die van de National Alliance, stuurden eind december een brief aan Brinkman waarin ze hem meedeelden dat hij zonder excuses niet welkom is op de Antillen. Brinkman heeft dat tot nu toe stelselmatig geweigerd.