ISLAMABAD - Oppositieleidster Benazir Bhutto is vermoord door terroristen. Dat heeft de Pakistaanse president Pervez Musharraf woensdag gezegd tijdens een persconferentie.

De Pakistaanse autoriteiten hebben foto's verspreid van de vermoedelijke daders van de aanslag op ex-premier Benazir Bhutto. De foto's verschenen in de media.

Daders

Een foto laat het hoofd zien van de man die zich vermoedelijk opblies. Het hoofd is van de romp gescheiden. Op de andere staan twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag. De foto's zijn vlak voor de aanslag genomen.

Op videobeelden is te zien dat een van hen later een pistool op Bhutto richt.

Informatie

De lezers wordt verzocht om informatie over de mannen. De autoriteiten hebben een beloning van omgerekend 164.000 dollar uitgeloofd voor informatie die tot hun arrestatie leidt.

Scotland Yard

Pakistan heeft ook de hulp ingeroepen van de Britse politieorganisatie Scotland Yard om verder onderzoek te doen naar de moord op Bhutto, aldus Musharraf.

"Ik ben premier Gordon Brown dankbaar.'' Pakistan zei eerder geen hulp nodig te hebben vanuit het buitenland. Inmiddels zou een forensisch team van Scotland Yard 'onmiddellijk naar Pakistan zijn vertrokken', aldus de Pakistaanse president in een rechtstreekse uitzending op televisie.

Democratie

Musharraf zei dezelfde missie als Benazir Bhutto te hebben: "Ik wil democratie promoten en ik wil terrorisme uitbannen.'' Daartoe riep hij het land op om een geheel te vormen om te vechten tegen terrorisme en extremisme.

Musharraf: "Als dit niet lukt, god moge ons behoeden, dan ziet de toekomst voor Pakistan er somber uit.''