SINT ODILIENBERG - De politie heeft dinsdagochtend in Sint Odiliënberg twee agressieve honden doodgeschoten.

Die hadden eerder een kudde schapen aangevallen en richtten zich vervolgens op brandweerlieden, die de schapen in veiligheid wilden brengen.

Aanval

Volgens de brandweer hadden de honden een kudde van bijna twintig schapen in een wei aan de Leropperweg aangevallen, waarbij vier schapen werden doodgebeten.

Een groot aantal schapen vluchtte een sloot in, waarbij drie dieren verdronken. De brandweer wist tien schapen uit het water te redden.

Later dinsdag bezweek nog een schaap aan de bijtwonden, zodat in totaal acht schapen het leven verloren. Twee dieren verkeren nog in levensgevaar.

Slagveld

De brandweer sprak van een waar slagveld op en rond de wei. Her en der lagen kapot gebeten, verscheurde en verdronken schapen. Een dierenarts verzorgde de geredde schapen. Ze zijn naar een stal gebracht.

Eigenaar

De eigenaar van de honden, twee Mechelse herders, heeft zich inmiddels gemeld. Hij zei dat de honden uit een afgesloten erf, anderhalve kilometer verderop, waren losgebroken, toen in de nabijheid erg veel vuurwerk werd afgestoken.

De honden staan volgens de brandweer niet als gevaarlijk bekend, maar zijn mogelijk uit angst door het lint gegaan.