KARACHI - De Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto had bewijs dat president Pervez Musharraf de uitslag van de parlementsverkiezingen wilde laten manipuleren.

Zij stond op het punt dat openbaar te maken toen zij op 27 december werd vermoord.

Geheime dienst

Dit heeft een van Bhutto's belangrijkste medewerkers, senator Latif Khosa, dinsdag gezegd. De geheime dienst ISI zou plannen hebben gehad om zeker 25.000 stembiljetten van tevoren in te vullen ten gunste van Musharraf-gezinde kandidaten.

Ook zouden hoofden van stembureaus zijn geïntimideerd zodat zij de kandidaatstelling van politici van de oppositie niet accepteerden.

Megacomputer

Ook zou de ISI een 'megacomputer' hebben die alle andere computers in Pakistan kan binnendringen en die in verbinding staat met de centrale kiescommissie.

Manipulatietechnieken

Khosa en Bhutto hebben samen een rapport van 160 pagina's geschreven over de manipulatietactieken. Bhutto zou het rapport aan twee Amerikaanse parlementariërs geven op de dag dat zij werd vermoord.

Ook stond zij op het punt een persconferentie te geven over het rapport "Nog een vlek op het gezicht van de democratie".

De woordvoerder van Musharraf heeft de aantijgingen afgedaan als 'belachelijk'.