IJMUIDEN - Een zestienjarige jongen uit IJmuiden is rond de jaarwisseling gewond geraakt door het afsteken van vuurwerk. Hij moest met tweede- en derdegraadsbrandwonden worden behandeld in het ziekenhuis.

In de regio Kennemerland verliep oudejaarsnacht zonder grote ordeverstoringen. Dat heeft de politie gemeld.

Vuurwerkresten

In Zandvoort raakte een 15-jarige jongen zwaargewond aan zijn oog. Hij was na middernacht vuurwerkresten aan het opruimen aan het Kromboomsveld. Tussen de resten bleek nog een actief stukje vuurwerk te zitten.

Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep moest de politie optreden tegen een groep mensen die overlast veroorzaakte.

Zo'n twintig politiemensen haalden de aanwezigen uit elkaar en drongen ze terug. Zes mensen zijn aangehouden voor het gooien of in bezit hebben van illegaal vuurwerk, het veroorzaken van overlast en geweldpleging.

Haarlem

In Haarlem hield de politie gedurende de avond en nacht op verschillende plaatsen in de stad dertien personen aan voor verstoring van de openbare orde, bedreiging van politiemensen, belediging, vernieling en geweldpleging.

Kennemerland

Verder waren er in de regio Kennemerland de gebruikelijke vernielingen aan afvalbakken, brievenbussen, bushokjes, ruiten, auto's en straatmeubilair.

Ook waren er veel kleine brandjes en veel meldingen over jongeren die vuurwerk gooiden.