NEW YORK - De Amerikaanse president George Bush begint pas rond 11 september met de campagne voor zijn herverkiezing. De conventie van de Republikeinse Partij wordt pas een week voor de tweede herdenking van de terroristische aanvallen op de Verenigde Staten gehouden, meldde The New York Times dinsdag uit Republikeinse bronnen.

Bush' adviseurs zouden bereid zijn 200 miljoen dollar (185 miljoen euro) uit te geven om zijn herverkiezing zeker te stellen, twee keer zoveel als de campagne voor de verkiezingen van 2000 kostten. Dat is een recordbedrag voor een Amerikaanse presidentskandidaat.

Nooit eerder werd de Republikeinse conventie pas in het najaar gehouden, maar volgens de adviseurs van Bush is daar bewust voor gekozen. De conventie kan zo vrijwel naadloos overlopen in de herdenkingsplechtigheden voor de aanslagen op het WTC in New York en het Pentagon in Washington en het neerstorten van een vliegtuig bij Pittsburg.

De nationale veiligheid en Bush' rol in de strijd tegen het internationale terrorisme worden de belangrijkste thema's van de campagne.