SEOUL - Zuid-Korea heeft het Noord-Koreaanse voorstelgeaccepteerd om weer op hoog niveau overleg te voeren. Ministersvan de buurlanden zullen elkaar van 27 tot 29 april treffen in deNoord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang, zo maakte de Zuid-Koreaanseregering maandag bekend.

Het stalinistische Noord-Korea gelastte begin april gesprekkenmet het zuiden af. Pyongyang protesteerde daarmee tegen het besluitvan Zuid-Korea om militairen naar Irak te sturen.Zuid-Korea biedt de straatarme noorderburen 200.000 tonkunstmest aan. Tijdens het overleg zullen zij ook de omstredennucleaire opstelling van het communistische regime ter sprakebrengen, zo meldden regeringsfunctionarissen in Seoul.

Zuid-Koreais niet uitgenodigd bij de besprekingen die Noord-Korea, deVerenigde Staten en China vanaf woensdag in Peking zullen voeren.De Japanse premier Koizumi heeft maandag benadrukt datgesprekken over de nucleaire crisis weinig effect zullen hebben alsJapan en Zuid-Korea er in de toekomst niet over mogen meepraten.

Beide landen voelen zich bedreigd door het kernwapenprogramma vande stalinistische buren, maar zijn niet uitgenodigd bij debesprekingen in China.