LONDEN - Terroristen van het al-Qaeda-netwerk wilden in februari vanuit een pretpark bij de Londense luchthaven Heathrow met een raket een vliegtuig neerschieten.

Dat hebben bronnen binnen de Britse regering aan het boulevardblad The Sun van zaterdag verteld.

De Britse regering wist de aanslag te voorkomen doordat zij duizenden militairen en politiemensen inzette nadat zij door de inlichtingendienst was geïnformeerd over een op handen zijnde aanslag op de luchthaven.

Dreigement

Indertijd werd wel bekend dat er sprake was van een dreigende grote terroristische aanslag, maar niet wat het dreigement precies inhield. Voor het publiek was echter wel duidelijk dat het ging om iets dat op of bij de luchthaven zou gebeuren omdat bijna 2500 politiemensen en militairen op Heathrow werden ingezet om de veiligheid te waarborgen. Ook was zichtbaar dat alle parkeerterreinen en parkeerhavens langs de belangrijkste toevoerweg naar de luchthaven waren afgesloten om te voorkomen dat er auto's zouden stoppen.

Legoland

Nu heeft een bron uit regeringskringen onthuld dat de terroristen van plan waren de aanslag te plegen vanuit het themapark Legoland in Windsor. Dat park is in de winter gesloten en dat betekende dat de terroristen er ongezien hun gang zouden kunnen gaan. Het park ligt onder een aanvliegroute en het heeft uitstekende verbindingen met snelwegen.

Volgens de bron van The Sun was het waarschijnlijk de bedoeling van de terroristen een binnenkomend passagiersvliegtuig neer te halen, waarschijnlijk uit de Verenigde Staten of Israël. Vanuit Legoland is duidelijk te zien van welke maatschappij de aankomende vliegtuigen zijn.