ROTTERDAM - Op een veerboot van P & O North Sea Ferries heeft maandagochtend op de Noordzee brand gewoed. Het schip ligt circa twaalf kilometer uit de kust van Great Yarmouth. Er zijn personen aan boord. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Dat heeft een woordvoerder van P & O bekendgemaakt.
P & O North Sea Ferries

De boot was zondagavond om 19.00 uur vertrokken vanuit Hull. De bestemming was Zeebrugge. De brand ontstond rond 04.00 uur in de achterste machinekamer door nog onbekende oorzaak. De brand is inmiddels geblust, aldus een woordvoerder van P&O North Sea Ferries.

Naar alle waarschijnlijkheid zijn er Nederlanders aan boord, maar de zegsman kon geen aantallen noemen. De passagiers werden tijdens de brand naar een verzamelpunt gestuurd, waar ze zwemvesten aantrokken. Brandweerlieden van de Britse luchtmacht hielpen de bemanning bij het blussen. De kapitein zal samen met de Britse autoriteiten bepalen hoe de reis verder gaat.

Alle passagiers zijn nog aan boord. Volgens de woordvoerder is hun toestand redelijk en hebben zij mede dankzij het professionele optreden van de bemanning de rust kunnen bewaren.