AMSTERDAM - Woordvoerder van verkeersveilgheidorganisatie 3VO B. Woudenberg blijkt zelf een snelheidsduivel te zijn. In het programma van misdaadjournalist Peter R. de Vries op SBS6 is donderdagavond te zien hoe Woudenberg de maximumsnelheid verscheidene keren fors overschrijdt.

Grootste snelheidsovertreding is 142 km per uur waar 70 is toegestaan. Verder reed Woudenberg 65 in de bebouwde kom, 126 op een plek waar door wegwerkzaamheden de limiet op 90 lag en 131 op een weg waar de maximumsnelheid 100 bedroeg.

Woudenberg laat in een verklaring weten zich door de volgauto van SBS6 opgejaagd te voelen, waardoor bij hem een "gespannen en gejaagde stemming" ontstond. Dit is volgens hem in de hand gewerkt door zijn slechte conditie na een hartinfarct waar hij kort geleden door werd getroffen. De achtervolgers zouden verder "vervelende manoeuvres" hebben uitgevoerd. Ze zouden dicht achter Woudenberg hebben gereden, laat hebben geremd en op een riskante manier op de vluchtstrook hebben gereden.

Bestuur en directie van 3VO stellen dat Woudenberg te hard heeft gereden toen hij door het variëren van zijn snelheid probeerde vast te stellen of hij inderdaad gevolgd werd. Daarom ziet 3VO geen reden het vertrouwen in de woordvoerder op te zeggen. Maar de forse overschrijding van de maximumsnelheid keurt de organisatie af. Woudenberg heeft "niet adequaat" op de achtervolging gereageerd, concludeert 3VO.

De woordvoerder heeft bij de politie melding gemaakt van het rijgedrag van zijn achtervolgers, bevestigt de politie.

Lees de reacties van de lezers

/LINKAnti-3VO sitePeter R. de VriesTuftufclub