AKEN - De Duitse politie heeft de twee hoofdverdachten van de moord op de kinderen Tom en Sonja opgepakt. Dat heeft een woordvoerder van de politie in Aken donderdagmorgen gemeld.

De verdachten zijn afkomstig uit Eschweiler, de woonplaats van de slachtoffers op 15 kilometer van de Nederlandse grens in Zuid-Limburg. De Duitse politie zei woensdag er nog rekening mee te houden dat het duo in een zwarte Fiat Punto naar Nederland of België was gevlucht.

De media-aandacht voor de moord en de auto waarin de verdachten zouden zijn gevlucht, heeft geleid tot hun aanhouding. Automobilisten die de Fiat op de snelweg A1 in Zwitserland zagen rijden, waarschuwden met hun mobiele telefoon de politie. Die rekende het duo op een parkeerplaats in.

Vingerafdrukken

Vingerafdrukken en genetisch materiaal van de verdachten komen overeen met sporen die deskundigen bij de vindplaats van een stoffelijk overschot aantroffen. Een van de twee mannen zou herhaaldelijk bij een politiebureau hebben geïnformeerd naar de stand van zaken in het onderzoek, waardoor de politie argwaan kreeg.

Gewurgd

De 11-jarige Tom werd ruim twee weken geleden gewurgd gevonden op een parkeerplaats in een bos. Wandelaars vonden later op een bosweg 100 kilometer verderop het lichaam van zijn 9-jarige zusje Sonja, die eveneens door wurging om het leven was gekomen. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat er seksuele motieven voor de moorden waren.