AMSTERDAM - Een Nederlandse diplomaat in Hongkong en zijn vrouw hebben hun zeven jaar geleden geadopteerde dochter teruggegeven. Zij willen de adoptie van het Zuid-Koreaanse meisje ongedaan maken omdat het meisje aanpassingsmoeilijkheden zou hebben.

Het 7-jarige meisje, dat kort na de geboorte werd geadopteerd, is overgedragen aan jeugdzorg in Hongkong.

In de krant South China Morning Post sprak de diplomaat, die anoniem wil blijven, van een vreselijk trauma. "Ik heb het publiek er niets over te zeggen. Het is iets waarmee we moeten zien te leven."

Zwanger

In de pers verschenen het afgelopen weekeinde berichten waarin werd gesuggereerd dat het stel het meisje adopteerde omdat het dacht dat het zelf geen kinderen kon krijgen. Zij zouden hebben besloten haar af te staan toen de vrouw toch zwanger werd.

Het Zuid-Koreaanse consulaat sprak dit tegen en zei dat het echtpaar twee zoons heeft, een van 14 en een die na de adoptie werd geboren.

Voor het meisje worden nu in Hongkong nieuwe adoptiefouders gezocht. Het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken wil geen commentaar geven omdat het een privékwestie betreft.