AMSTERDAM - Het ooit zo populaire 'blootcafé' Teasers aan het Damrak in Amsterdam mag de deuren weer openen. De gemeente Amsterdam verleent het café een nieuwe vergunning voor een jaar.

Daarbij moet de horecagelegenheid zich wel houden aan strikte voorwaarden, aldus de gemeente dinsdag. Erotisch getinte handelingen zijn voortaan taboe en Teasers moet relevante veranderingen in de wijze van financiering en bedrijfsvoering melden aan de gemeente.

Het café moest vorig jaar de deuren sluiten omdat het erotisch getinte amusement volgens de gemeente niet langer paste in het bestemmingsplan van het Damrak. Ook gaf het landelijk bureau Bibob, dat onderzoek doet naar malafide ondernemingspraktijken, een negatief advies over de horecagelegenheid.

Aangepast

De uitbater heeft het bedrijfsconcept aangepast en belooft de gemeente geen schaars geklede serveersters meer te laten rondlopen. Ook heeft de eigenaar de zakelijke samenwerkingsverbanden met een aantal malafide zakenpartners verbroken en nieuwe geldstromen inzichtelijk gemaakt. Bij de aanvraag van een nieuwe vergunning over een jaar zal de gemeente het landelijk bureau Bibob opnieuw om advies vragen.

Donderdag

De vergunning is verleend per komende donderdag, zodat het café die dag ook daadwerkelijk kan heropenen. Teasers heeft de afgelopen maanden via de website al personeel geworven.