PAJU - Na meer dan vijftig jaar hebben Noord- en Zuid-Korea de spoorverbinding tussen beide landen hersteld. Dinsdag passeerde de eerste goederentrein de zwaarbewaakte grens tussen de twee landen. De verbindingen werden verbroken tijdens de Korea Oorlog (1950-1953).

De met bloemen versierde vrachttrein die dinsdag de grens passeerde, telde twaalf goederenwagons met grondstoffen voor Zuid-Koreaanse schoenfabrieken. Die staan op een industrieterrein in het stalinistische en hermetisch van de buitenwereld afgesloten Noord-Korea.

Vervoerskosten

Het is de bedoeling dat er elke werkdag een dergelijke trein gaat rijden, maakte het Zuid-Koreaanse ministerie voor Hereniging bekend. Daardoor gaan de vervoerskosten naar de gezamenlijk gerunde industriële zone in Kaesong.

Verscheidene Zuid-Koreaanse bedrijven hebben daar vestigingen. Ze hebben daar toegang tot goedkope Noord-Koreaanse arbeid. Tot dusver werden grondstoffen en eindproducten met vrachtwagens vervoerd.

Voorlopig rijden er alleen vrachttreinen, maar de hoop is dat uiteindelijk ook passagierstreinen tussen de beide Korea's gaan rijden, aldus de BBC.

Uitbreiden

Zuid-Korea wil de treinverbindingen met het noordelijke buurland uitbreiden zodat het ook een verbinding krijgt met China en Rusland. Het Noord-Koreaanse bewind verzet zich tegen deze plannen.

Sinds de eerste top tussen de leiders van Zuid- en Noord-Korea zijn de spanningen op het schiereiland afgenomen. Officieel zijn beide landen nog steeds in oorlog.

Een tweede top had plaats in oktober. Daar werd overeengekomen de economische banden aan te halen. De spoorverbinding is het eerste concrete resultaat van die bijeenkomst.