TILBURG - In het bosgebied bij de Reeshofweg in Tilburg is woensdagmiddag rond half vijf een zeer grote bosbrand uitgebroken. De brandweer had de vlammen rond 19.15 uur onder controle. In een gebied van 100 hectare woedden op meerdere plaatsen branden. De brand was in de buurt van woonwijk Witbrant.

De hulpverleningsdiensten stonden klaar om een aantal huizen aan de Reeshofweg te ontruimen. Voor de opvang van de bewoners was er een grote tent neergezet. De toegangswegen van de wijk zijn afgezet, aldus een woordvoerder van de brandweer. Enkele bewoners die in het bosgebied wonen, werden geëvacueerd.

Droogte

Volgens de politie veroorzaakte de aanhoudende droogte de brand. Een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten spoorde de brandhaarden op. De Witbrant maakt deel uit van het stadsdeel Reeshof.

Revebos

In het Revebos bij Dronten heeft woensdagmiddag ook brand gewoed. Het ging om verschillende kleine brandjes in een gebied van ongeveer anderhalve hectare. De vlammen zijn inmiddels onder controle. Er vielen geen gewonden.

De brandweer heeft het vuur geblust met ongeveer dertig man. Door de droogte van de afgelopen dagen viel dat echter niet mee, liet een woordvoerster van de politie weten. Door de wind verspreidden de vlammen zich snel. Aanvankelijk dacht de brandweer dan ook dat er een groter gebied in brand stond.