COLORADO SPRINGS - Schietpartijen in de Amerikaanse staat Colorado hebben zeker vier mensenlevens geëist. Twee mensen kwam om bij een kerk in Colorado Springs. Onder de doden zou ook de schutter zijn.

Eerder op de dag werden al twee mensen doodgeschoten bij een instituut voor de opleiding van zendelingen in de stad Denver. De twee zaken houden mogelijk verband met elkaar.

De sheriff van de gemeente El Paso, waar Colorado Springs onder valt maakte aanvankelijk bekend dat er vijf doden waren gevallen. Later op de dag werd dat aantal naar beneden bijgesteld tot twee.

De schietpartij deed zich voor op het terrein van de megakerk New Life Church, die door de befaamde predikant Ted Haggard werd gesticht. Een bewaker schoot de schutter dood.

Opleidingscentrum

De schietpartij in Colorado Springs deed zich voor even na enen 's middags na een dienst. Twaalf uur eerder had een nog onbekende persoon het vuur geopend in een opleidingscentrum voor zendelingen in Arvada, een voorstad van Denver en circa 100 kilometer van Colorado Springs.

Twee mensen vonden de dood en twee anderen raakten gewond in Arvada. De dader zou het vuur geopend hebben nadat hem werd geweigerd de nacht door te brengen in het zendelingenhuis. De slachtoffers waren allemaal als personeelslid verbonden aan het centrum Youth With a Mission.