LONDEN - John Darwin, de Brit die vijf jaar geleden tijdens het kanoën 'verdween' en zich onlangs meldde bij de politie, is zaterdag officieel aangeklaagd voor fraude.

Volgens het Britse openbaar ministerie heeft hij op illegale wijze verzekeringsgeld geïncasseerd en door valse verklaringen een paspoort bemachtigd. Maandag verschijnt Darwin, die in voorarrest zit, voor de rechter, meldde de BBC.

De kanovaarder meldde zich vorige week bij de politie en zei dat hij aan geheugenverlies leed. De politie vertrouwde het zaakje niet en arresteerde de 57-jarige Darwin op verdenking van fraude.

Zoons

Hij meldde zich bij de politie omdat hij zijn zoons weer wilde zien. Bovendien had hij er genoeg van om zich steeds te verstoppen. Dat heeft zijn vrouw Anne verteld tegen de Daily Mirror van zaterdag.

Ze erkende dat zij al die tijd wist dat haar echtgenoot nog in leven was. "Ik weet dat het ongelooflijk klinkt, maar al die tijd dat iedereen dacht dat John dood was, leefde hij bij mij", aldus de echtgenote die tegenwoordig in Panama woont.