LONDEN - John Darwin, de Brit die vijf jaar geleden tijdens het kanoën 'verdween' en zich onlangs meldde bij de politie, deed dat omdat hij zijn zoons weer wilde zien.

Bovendien had hij er genoeg van om zich steeds te verstoppen en in leugens te leven. Dat heeft zijn vrouw Anne Darwin gezegd tegen de Daily Mirror van zaterdag.

Geheugenverlies

De kanovaarder meldde zich vorige week bij de politie en zei dat hij aan geheugenverlies leed. De politie vertrouwde het zaakje niet en heeft de 57-jarige Darwin inmiddels gearresteerd op verdenking van fraude.

"Ik weet dat het ongelooflijk klinkt, maar de drie jaar lang dat iedereen dacht dat John vermist werd en vermoedelijk dood was, verbleef hij bij mij", aldus de echtgenote die in Panama woont.

Schulden

Volgens de vrouw dook John elf maanden na zijn verdwijning weer op. Nadat ze het verzekeringsgeld van haar 'overleden' man had geïnd, trok ze naar Panama. De man zou haar gezegd hebben dat hij schulden had. De enige manier om eraf te komen was volgens hem door te doen alsof hij dood was en het verzekeringsgeld te incasseren.

Al die tijd verbleef hij in het geheim bij de vrouw. Als de treurende zoons op bezoek kwamen bij hun moeder, hield hij zich schuil in een apart vertrek. De vrouw wordt waarschijnlijk ook gearresteerd als ze naar Groot-Brittannië gaat.