BERLIJN - De moeder van vijf jongetjes die woensdag dood werden aangetroffen in het Noord-Duitse Darry, heeft bekend dat zij haar kinderen heeft gedood. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De 31-jarige vrouw heeft tegen haar psychiater gezegd dat zij haar zoontjes een overdosis kalmeringsmiddelen heeft gegeven en hen vervolgens in plastic zakken heeft laten stikken. Dit strookt met de uitkomst van de lijkschouwing.

Geschokt

In een ander geval heeft een Duitse moeder haar drie kinderen eveneens vermoord. In Duitsland is geschokt gereageerd op de acht kindermoorden. De Duitse media staan donderdag bol van de twee familiedrama's.

Een huiveringwekkende serie kindermoorden schrikt de republiek op, kopte het weekblad Die Zeit. Verschrikkelijke vondst, Acht lijken gevonden en Het dorp van de dode kinderen, waren enkele krantenkoppen van tientallen artikelen over de beide drama's.

Verwaarloosd

De slachtoffertjes van de vrouw uit Darry waren drie tot negen jaar oud. De familie stond onder toezicht van de Raad voor Kinderbescherming. Leraren van de lokale basisschool hadden al eerder opgemerkt dat de beide oudste kinderen er verwaarloosd uitzagen.

De moeder was alleenstaand en haar kinderen waren afkomstig van verschillende vaders. De Raad voor Kinderbescherming wilde de familie woensdag opzoeken toen de kinderen niet op school kwamen.

Slechts enkele uren voor de Darry-zaak bracht de politie in het oostelijke Plauen naar buiten dat ze een derde dode baby had gevonden van een 28-jarige vrouw. De moeder vermoordde vermoedelijk haar drie baby's die ze in 2002, 2004 en 2005 ter wereld bracht.

Lijkjes

De lijkjes verstopte ze kort daarna. De politie vond deze in een koffer in de kelder, op een balkon en in een vrieskist. De moeder zei tijdens verhoor dat de kindjes 'plotseling overleden' waren. Haar wordt driemaal doodslag ten laste gelegd.

Bij het eerste gemummificeerde babylijkje zijn geen sporen van geweld aangetroffen. De onderzoeksresultaten van de andere twee baby's worden donderdag verwacht. De politie vond het lichaampje van de in 2002 geboren Celine, nadat de werkloze moeder niet kwam opdagen voor een voorbereidend onderzoek voor de basisschool.