GRONINGEN - In het Groningse verpleeghuis Coendershof zijn dinsdag weer vier nieuwe gevallen ontdekt van de mysterieuze Groningse longziekte. Dat meldde de GGD dinsdag. Het totaal aantal infecties staat daarmee nu op 38. Van hen zijn er acht overleden. Dertien patiënten zijn inmiddels hersteld.

Het gaat om bewoners en medewerkers van het Groningse verpleeghuis de Coendershof. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is gewaarschuwd en heeft een onderzoek ingesteld. Uit het eerste onderzoek is nog niet duidelijk geworden om welke ziekteverwekker het gaat. Volgens de GGD gaat het in elk geval niet om de uiterst besmettelijke longziekte SARS. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat er geen besmetting middels een legionellabacterie heeft plaatsgevonden.

De GGD verwacht donderdag nieuwe uitslagen van de tests die moeten uitwijzen wat voor virus de besmettingsepidemie veroorzaakt. Het personeel moet ondertussen mondkapjes dragen en ze moeten ook de handen extra reinigen. Dit geldt tevens voor bezoekers. Ook wordt op bepaalde plekken extra schoongemaakt.