DARRY/PLAUEN - In Duitsland zijn op twee plaatsen vrouwen aangehouden die hun kinderen om het leven zouden hebben gebracht. In het dorpje Darry in het uiterste noorden van het land werden woensdag in een woning de lijken van vijf broertjes in de leeftijd van drie tot negen jaar gevonden, meldde de Duitse politie.

De 31-jarige moeder die verdacht wordt zou ernstige geestelijke problemen hebben en is overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis.

Eerder op de dag meldde de Duitse politie dat een 28-jarige vrouw uit Plauen in het oosten van Duitsland vermoedelijk drie van haar baby's heeft gedood.

De lijkjes van de drie kinderen, die in februari 2002, januari 2004 en september 2005 zijn geboren, zijn de afgelopen dagen gevonden in een koffer in een kelder, op een balkon en in een vrieskist. Volgens de moeder zijn de kinderen kort na hun geboorte plotseling overleden.

School

De politie werd op de vrouw geattendeerd toen zij met haar oudste dochter niet kwam opdagen voor een voorbereidend onderzoek voor de basisschool.

De werkloze vrouw is nog niet psychiatrisch onderzocht. Volgens de politie kwam zij 'opgelucht' over nadat de dood van haar dochters was ontdekt.