'T ZANDT - De politie heeft bij de zoektocht naar de pyromaan in 't Zandt de hulp van het leger ingeroepen. Volgens een buurtbewoner staan er net buiten het dorp legervoertuigen met infraroodcamera's die 's nachts kunnen worden ingezet.

Een woordvoerder van de politie liet woensdag niet meer los dan dat diverse middelen worden ingezet om de dader zo snel mogelijk te pakken.

Sinds augustus is er zeventien keer brand gesticht in het Groningse dorp. Er zitten dertig rechercheurs op de zaak. Zij krijgen hulp van tien experts uit onder meer Amsterdam die het onderzoek vanaf de zijlijn volgen en kijken of er nog 'blinde vlekken' zijn.

Boerderij

De brandstichter heeft woensdagochtend mogelijk opnieuw toegeslagen. Een boerderij aan de Zijldijksterweg, waarin een timmerbedrijf is gevestigd, vatte door nog onbekende oorzaak vlam. Het is nog te vroeg om te zeggen of de brand is aangestoken, laten politie en brandweer weten.

Het gaat om een zeer grote brand. Een groot deel van een schuur van vijftig meter lang is uitgebrand. Ook een tweede schuur staat in de fik. Dakplaten knappen en vallen naar beneden, maar er staan alleen wat buurtbewoners te kijken. Het woonhuis blijft vermoedelijk gespaard. Niemand raakte gewond. Korpsen uit de omgeving helpen te brand te bedwingen.

Tienduizend euro

Het Groningse Openbaar Ministerie heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de brandstichter.

Pyromaan 't Zandt