ROERMOND - De officier van justitie bij de rechtbank in Roermond heeft dinsdag tien jaar cel en tbs geëist tegen Khalid L. wegens het plegen van doodslag op de 22-jarige student René Steegmans, oktober vorig jaar.

Tegen medeverdachte Silvio R. eiste de officier twee jaar jeugddetentie, ook voor doodslag.

Khalid L. vindt dat het slachtoffer schuld heeft aan de vechtpartij. "Hij heeft mij als eerste geslagen, toen sloeg ik terug."

De 22-jarige Steegmans uit Venlo kreeg 22 oktober vorig jaar ruzie met L. en de andere verdachte, Silvio R. . De twee reden op een scooter bijna een bejaarde vrouw van de voeten. Steegmans sprak hen daarop aan, waarna een vechtpartij met L. volgde. Die sloeg en schopte de student meermalen. Steegmans overleed twee dagen later in het ziekenhuis.

Opgefokt

De rechtbank vroeg zich hoe het kon dat L. een andere versie van het incident voor ogen heeft dan talloze getuigen, die verklaarden dat de verdachte op een "opgefokte en agressieve" manier op Steegmans af kwam lopen en direct begon te slaan en te schoppen. "Het zijn leugenaars. Steegmans is begonnen, waarom zegt niemand dat? Misschien omdat ik donker ben."