PARAMARIBO - Speciale eenheden gaan komende week in Suriname nog verschillende operaties uitvoeren om aanslagen te voorkomen en zware criminelen op te pakken. Dat zei de Surinaamse minister van Justitie Santokhi dinsdag in een interview met het ANP.

De operaties worden geleid door het Openbaar Ministerie (OM) dat beschikt over informatie dat er ondanks eerdere arrestaties nog steeds aanslagen in Suriname op stapel staan.

Een belangrijk deel van de dreiging komt van internationaal georiënteerde criminele organisaties, zoals de FARC uit Colombia. Maar uit arrestaties van twee weken geleden blijkt ook dat het gevaar van criminelen uit Afrika komt.

Bendes

Volgens Santokhi klagen de internationaal georiënteerde bendes dat ze hun criminele activiteiten niet meer in Suriname kunnen ontplooien, nu de huidige regering er zit.

Dat is hun motivatie om bij te dragen aan de destabilisering van Suriname en te proberen om Desi Bouterse te helpen om van de huidige regering af te komen, meent de minister van Justitie.