ROME - Een Italiaan die gezien wordt als een van de meest gevaarlijke maffiosi op de vlucht is omgekomen toen de politie achter hem aan zat. Het lichaam van de 43-jarige Daniele Emmanuello lag in een ravijn. Dat berichtte de Britse nieuwszender Sky News maandag.

Emmanuello is waarschijnlijk gevallen toen hij probeerde te vluchten. Het was niet meteen duidelijk of hij was neergeschoten. De Italiaanse gangster stond aan het hoofd van een maffiaclan in de Siciliaanse havenstad Gela. Hij was al ruim tien jaar geleden op de vlucht geslagen.

De politie zocht de misdadiger wegens onder meer drugshandel, moord en deelname aan een maffiaorganisatie.

Enkele dagen geleden arresteerde de politie een andere topmaffioso, de 48-jarige Michele Catalano, terwijl hij thuis naar een programma keek over de arrestatie van een andere maffiabaas.

Successen

Emmanuello's dood en Catalano's arrestatie vormen nieuwe successen voor de autoriteiten op het Italiaanse eiland, slechts enkele weken na de arrestatie van de nieuwe 'baas der bazen' van de Siciliaanse maffia Salvatore Lo Piccolo. Deze had Bernardo 'de tractor' opgevolgd, die de politie in april 2006 na veertig jaar op het spoor kwam.