ZEGGE - Een vrachtwagen is maandag rond het middaguur tegen een steunpilaar van het dak van tankstation Hoezaar langs de A58 bij Zegge gebotst. Daarbij heeft de steunpilaar het begeven en is het dak deels ingestort. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.

"Het gaat om de overkapping waar je onder tankt. Een punt van het dak hangt nu helemaal naar beneden", aldus een politiewoordvoerster. Aan het eind van de middag is het dak met behulp van twee containers gestut. Daarna wordt de vrachtwagen geborgen en het wegdek schoongemaakt.

Vangrail

Door onbekende oorzaak raakte een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuw-Vossemeer van de weg. Hij kwam eerst tegen de vangrail aan, om vervolgens de pilaar van het tankstation te rammen.

De chauffeur is met verwondingen door glasscherven in zijn gezicht naar een ziekenhuis gebracht. Het bleek mee te vallen. De pompen van het tankstation bleven onbeschadigd.

A58

De ANWB meldt dat de rijbaan langs het tankstation, dat zich bevindt op het wegdeel tussen Breda en Bergen op Zoom, is afgesloten. Rijkswaterstaat verwacht dat de A58 in de nacht van maandag op dinsdag weer open gaat. Tot die tijd wordt het verkeer omgeleid via de parkeerplaats van het pompstation. Automobilisten moeten rekening houden met vertraging. De ANWB raadt weggebruikers aan de A58 te mijden. Zij kunnen beter omrijden over de A16 en A17 via Zevenbergen.

In de staart van de file ontstond nog een aanrijding, een bestuurder raakte daarbij bekneld. De man werd bevrijd door de brandweer en met de traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Bekeuringen

Ook deelde de politie nog bekeuringen uit aan mensen die aan de andere kant van de weg even op de vluchtstrook parkeerden om foto's te maken van het bizarre ongeval. Dat kost ze 200 euro.

Vrachtwagen ramt tankstation