RIJSWIJK - Verkeersongevallen hebben dit weekeinde aan ten minste zeven mensen het leven gekost.

Een 8-jarig Maastrichts jongetje kwam om het leven door een aanrijding. Hij werd, zo zegt de politie, vrijdagavond aangereden door een vrouw uit Eijsden, die het jongetje zaterdag vond in haar garage.

Het jongetje bleek 10 kilometer onder de auto te zijn meegesleurd. De jongen werd sinds vrijdagavond 18.30 uur vermist, waarna de politie een grote zoekactie begon.

Aalsmeer

In Aalsmeer kwamen vrijdagavond een 49-jarige vrouw en een 50-jarige man uit Kudelstaart om het leven. Een 42-jarige man uit Alphen aan den Rijn raakte gewond.

De auto van het stel uit Kudelstaart kwam door nog onduidelijke reden op de verkeerde weghelft terecht waar deze botste op het voertuig van de uit tegenovergestelde richting komende Alphenaar.

Smilde

In Smilde overleed vrijdag een 59-jarige automobiliste uit Assen. Haar auto botste, door nog onbekende oorzaak, tegen die van een 41-jarige man uit Smilde, die met ernstig letsel naar het ziekenhuis moest.

Een 82-jarige automobilist reed vrijdag tegen een boom in Onstwedde (Groningen), nadat hij onwel was geworden. Hij overleed ter plekke. Eveneens in Groningen, in Zuidlaarderveen belandde zaterdagnacht een man uit Kielwindeweer met zijn auto in de sloot.

Getuigen van het ongeval haalden de man uit de auto, maar reddingspogingen mochten niet baten. De man overleed ter plaatse.

Lunteren

In Lunteren reed een 20-jarige man uit Wekerom zaterdagavond, door nog onbekende oorzaak, tegen een boom. De man liep zware hoofdverwondingen op en is daaraan ter plekke overleden.