MAASTRICHT - Het 8-jarige Maastrichtse jongetje dat zaterdag dood werd gevonden in een garage in Eijsden, blijkt door een aanrijding om het leven te zijn gekomen. Dat heeft de politie zondag laten weten.

Een bestuurster reed de jongen vrijdagavond aan op de Ruttensingel in Maastricht en sleurde het kind vervolgens 10 kilometer mee naar haar woning in Eijsden.

Politie

De politie heeft haar het veroorzaken van een aanrijding met dodelijke afloop ten laste gelegd. Ze is gehoord, maar niet aangehouden.

De vrouw verklaarde tegenover de politie niets van het ongeval gemerkt te hebben, ook niet toen ze haar auto in de garage parkeerde.

Ze ontdekte het lichaam van het jongetje naar eigen zeggen pas zaterdagochtend toen ze haar auto uit de garage wilde rijden.

Zoekactie

De jongen werd sinds vrijdagvond 18.30 uur vermist, waarna de politie een grote zoekactie begon. De politie heeft zondag getuigen gehoord en het voertuig van de vrouw onderzocht.

De politie probeert naar eigen zeggen de puzzelstukjes in elkaar te leggen. Zij wil onder meer weten hoe het lichaam van de jongen ongemerkt 10 kilometer onder de auto kon worden meegesleurd.