ROTTERDAM - Op verschillende plaatsen in Rotterdam hebben zich zaterdagavond en -nacht steekpartijen plaatsgevonden. Daarbij raakte zeker één persoon gewond, meldde de Rotterdamse politie zondag.

Bij een opstootje tussen twee families in de Da Costastraat werd een vrouw in haar maag gestoken. Ze is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.

Bij de ruzie, die zou zijn ontstaan toen twee vrouwen het tijdens het uitgaan met elkaar aan de stok kregen, vielen over en weer rake klappen.

Verwondingen

Naast het vrouwelijke slachtoffer liepen enkele betrokkenen lichte verwondingen op. De politie heeft een 24-jarige vrouw, een 33-jarige man en een 15-jarige jongen aangehouden in verband met de zaak.

Eerder zaterdagavond zagen getuigen dat drie jongens van rond de twintig jaar een man, volgens de politie een in Rotterdam "bekende zwerver", in de metro met een mes staken.

Woordenwisseling

De jongemannen en het slachtoffer kregen tussen het Centraal Station en metrostation Rijnhaven een woordenwisseling, waarna de man gestoken zou zijn. Van de daders ontbreekt elk spoor. Ook het slachtoffer is nog zoek.