LEIDEN/BRUSSEL - Een groep van 101 scholieren van het ROC Leiden heeft maandagmorgen op tijd kunnen ontsnappen uit een touringcar die in België in brand was gevlogen. Volgens de Vlaamse tv waren er wel vijf lichtgewonden onder de tieners. Bovendien raakte een van de docenten bij het ongeval lichtgewond.

De bus vloog in brand nadat een bestelwagen er achterop was gereden. De chauffeur van die wagen is overleden. Het ongeluk gebeurde rond negen uur op de E17 tussen Antwerpen en Gent, ter hoogte van Sint-Niklaas. Daar stonden de twee bussen die de leerlingen naar Parijs zouden vervoeren, stil op de vluchtstrook wegens een technisch defect.

De leerlingen van het ROC Leiden, van de afdeling Toerisme, waren op weg naar Parijs voor een studieweek. De werkweek is inmiddels afgelast. De leerlingen en docenten zijn op de weg terug naar hun school aan het Lammerschanspark, waar ze volgens het ROC rond vier uur worden verwacht.

”We zijn vanmorgen allemaal zeer geschrokken en aan de andere kant allemaal opgelucht dat het nog zo goed is afgelopen”, zo reageerde A. Mink, hoofd communicatie van de school. “Direct na het ongeval is ons noodplan in werking getreden en hebben we de ouders van de leerlingen - voorzover mogelijk - ingelicht. Verder hebben we drie informatienummers ingesteld. Tevens hebben we hier op school een ruimte gecreëerd voor opvang van ouders en familieleden en straks ook voor de leerlingen en docenten die uit België komen.”

Volgens Mink komen de lichtgewonden ook meteen mee terug. Hun verwondingen lopen uiteen van een gebroken neus, een gat in het hoofd tot nekklachten.