ROCHESTER - Een man die vrijdag in het Amerikaanse Rochester gijzelaars nam in een kantoor van de Amerikaanse Democratische politica Hillary Clinton, heeft zich na enige tijd overgegeven. De zender CNN meldde dit zaterdagmorgen.

De man is bij de plaatselijke autoriteiten in Rochester in de deelstaat New Hampshire bekend als geestesziek. Hij heeft al veel problemen gehad als gevolg van de aandoening.

De man nam vrijdag een aantal mensen in gijzeling in een kantoor van Clinton. De politie was bang dat de man een bom bij zich had. Het bleek echter om een nepbom te gaan, die de man met tape op zijn buik had geplakt.

Vluchten

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt tijdens de actie. Kort nadat de gijzelnemer het kantoor binnenstapte wist een jonge vrouw met haar baby het kantoor uit te vluchten en de politie te waarschuwen.

Enkele uren later liet de man de andere gijzelaars vrij en hij gaf zich uiteindelijk over.

Moeilijk

De gijzelnemer zou de voormalige first lady hebben willen spreken. Clinton, die zich op het moment van de gijzeling in Washington bevond, zei na afloop van het drama in haar campagnekantoor, dat het een moeilijke dag voor haar was geweest, maar dat ze geen enkele reden zag om haar campagne of programma aan te passen.

De eerste voorverkiezing voor het Amerikaanse presidentschap is op 8 januari in New Hampshire. De stembusgang in New Hampshire geldt als indicator voor het verdere verloop van de voorverkiezingen, stellen waarnemers.

De eerste zege geeft de winnende presidentskandidaat extra vaart. Verliezers kunnen zich meestal slechts met moeite herstellen.