CHICAGO - De vrouw van de Amerikaanse avonturier Steve Fossett wil dat haar man dood wordt verklaard. Zij is daarom naar de rechter gestapt. Dit meldde de krant Chicago Tribune dinsdag.

Fossett verdween op 3 september tijdens een vlucht boven de woestijn van Nevada. Een wekenlange zoektocht met behulp van vliegtuigen en satellietfoto's heeft niets opgeleverd, althans niet wat Fossett betreft.

Zoektocht

Wel werden brokstukken gevonden van acht andere vliegtuigcrashes in de woestijn, van soms decennia geleden. De zoektocht heeft meer dan 1,2 miljoen dollar gekost.

De multimiljonair Fossett verwierf wereldwijde bekendheid met avontuurlijke recordpogingen, zoals een solovlucht met een heteluchtballon rond de aarde.

Fles

De vrouw van Fossett schrijft in haar verzoekschrift aan de rechter dat zij maanden na de verdwijning van haar man "moet accepteren dat Steve niet heeft overleefd". Hij had slechts één fles water bij zich toen hij in de woestijn neerstortte; dus waren zijn overlevingskansen gering, ook al heeft hij de crash overleefd.

Volgens Peggy Fossett verkeerde haar man in goede geestelijke gezondheid en had hij geen schulden of andere financiële problemen. Niets wijst dan ook op een in scène gezette verdwijning, aldus haar verklaring.