Politie verhoort Joran van der Sloot

ORANJESTAD - Een team van Nederlandse en Arubaanse rechercheurs is zaterdag meteen begonnen met het verhoren van de 20-jarige Joran van der Sloot. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd.

De jongen die verdacht wordt van doodslag of zware mishandeling, is vannacht op Aruba aangekomen.

Van der Sloot, die opnieuw ondervraagd wordt over de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway, is elk contact met de buitenwereld ontzegd. Hij mag geen tv kijken, kranten lezen of bezoek en post ontvangen.

"We mochten geen woord met hem wisselen", zei de moeder van Van der Sloot. "Dat vinden we erg vreemd. Het lijkt wel alsof ons mensenrechten worden ontzegd."

Advocaat

"Aan hem zijn beperkende maatregelen opgelegd", zei officier van justitie Dop Kruimel. "Hij mag alleen met zijn advocaat spreken." Jorans vader, Paul van der Sloot, die hem als advocaat zou kunnen spreken, heeft zich volgens haar niet aangemeld als verdediger.

De verhoren zijn volgens Kruimel nodig voor het dossier dat maandag wordt overgelegd aan de rechter-commissaris die beslist over verlenging van de bewaring. "Daarvoor moeten we met meer materiaal op tafel komen. Hoe verder in het proces, hoe meer we moeten hebben."

Medeverdachten

Vrijdag heeft de rechter het voorarrest van de twee medeverdachten, de broers D. en S. K. met acht dagen verlengd. De broers werden op verschillende locaties op Aruba gehoord om te voorkomen dat er enig contact is dat van invloed kan zijn op hun verklaringen.

Tip de redactie