Storm raast over Vietnam

NHA TRANG - Een tropische storm heeft bakken regen uitgestort boven diverse provincies in het zuiden en midden van Vietnam. Hierdoor is de koffieoogst vernietigd.

Duizenden vissers verkeren in levensgevaar, aldus de autoriteiten zaterdag.

Geƫvacueerd

Zeker 31.000 mensen zouden al geƫvacueerd zijn vanuit de kustgebieden van vier provincies naar het binnenland. De autoriteiten hebben zeker 245.000 vissers gewaarschuwd. De meesten zijn uit de gevarenzone vertrokken.

Filipijnen

De gevaarlijke tyfoon Mitag is zaterdagochtend enkele minuten voordat hij de Filipijnen zou aandoen afgezwenkt naar het noordwesten. Het oog van de storm zal vermoedelijk op zondagavond de provincie Aurora bereiken, meldde het Filipijnse weerstation PAGASA zaterdag.

Mitag zal door de verandering van koers het zuiden van de provincie, die op 230 kilometer van de hoofdstad Manilla ligt, niet aandoen.

De autoriteiten hebben zeker 200.000 mensen in vijf provincies in veiligheid gebracht. Alle veerverbindingen zijn gestaakt wegens de gevaarlijke golven, waarmee Mitag zich vrijdag aankondigde. Tientallen vissers gelden al als vermist. Ook veel vluchten werden geannuleerd.

De tyfoon ging dagenlang flink tekeer voor de kust met snelheden van meer dan 200 kilometer per uur.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie