Holloway-verdachten mogen elkaar niet zien

ORANJESTAD - Het Arubaanse Openbaar Ministerie (OM) doet er alles aan om te voorkomen dat de verdachten in de zaak Holloway met elkaar in contact komen.

Het advocatenkantoor dat de twee verdachte broers Deepak en Satish K. bijstaat, is het verboden om allebei te verdedigen "zodat ze hun verklaringen niet op elkaar kunnen afstemmen", aldus het OM.

Kort geding

Het advocatenkantoor, dat een kort geding tegen de beslissing overweegt, mag nu alleen Satish K. als oudste cliënt verdedigen.

Voor diens broer heeft de rechter-commissaris een andere advocaat toegewezen. Van verdachte Joran van der Sloot stond al vast door wie hij wordt verdedigd.

Schadelijk

"Het is schadelijk voor het onderzoek als beide verdachten dezelfde groep advocaten hebben", meent hoofdofficier Hans Mos op Aruba.

Hij doelt daarmee op het verleden, toen de broers K. en verdachte Joran van der Sloot met elkaar al een alibi hadden afgesproken, terwijl de verdachten nog niet bekend waren gemaakt. Het OM vindt dat 'curieus' en zal het zeker meenemen in de bewijsvoering.

Overigens is het volgens de wet wel mogelijk dat het advocatenkantoor na de periode van de inverzekeringstelling de verdediging van beide broers weer op zich neemt.

Geheime locatie

Tussen 13.00 en 15.00 uur (lokale tijd) worden de broers K. op een geheime locatie op Aruba voorgeleid. Voor de rechter-commissaris vindt dan de toetsing plaats voor de inverzekeringstelling.

Later op de dag wordt de beslissing van de rechter bekendgemaakt. Verdachte Joran van der Sloot is onderweg naar Aruba waar hij na aankomst gevangen wordt gezet.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie