'Pretfabriek Aalsmeer' in 2010 naar Amsterdam (video)

AALSMEER - Endemol Nederland verhuist in de zomer van 2010 van Aalsmeer naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee komt een einde aan de 'pretfabriek Aalsmeer', zoals de huidige locatie van de tv-producent vaak wordt genoemd.

De toekomstige vestiging van Endemol wordt gebouwd op een stuk grond in de nabijheid van de Amsterdam Arena.

Toen Joop van den Ende begon met tv maken liet hij zijn oog vallen op de panden van de vroegere bloemenveiling in Aalsmeer. Die bouwde hij om tot tv-studio's waar in de loop der jaren veel amusementsprogramma's werden opgenomen. Voor een groot deel gelden die studio's ook als de bakermat van de commerciële televisie in Nederland. Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL4) wordt er bijvoorbeeld al sinds jaar en dag gedraaid.

Uitstraling

Amsterdam Zuidoost is door Endemol gekozen omdat die locatie het meest voldoet aan de toekomstige huisvestingsbehoefte. "Belangrijke criteria daarbij waren de uitstraling van de locatie en het pand, bereikbaarheid, flexibiliteit, geografische ligging en de prijs-kwaliteitverhouding", legde een woordvoerder van de tv-producent vrijdag uit.

Nieuwe pand

"Ik ben erg blij met de keuze voor Amsterdam. De moderne uitstraling, de concentratie van entertainment en de ambitieuze toekomstplannen die het gebied kenmerken, passen heel goed bij ons bedrijf", aldus Paul Römer, algemeen directeur van Endemol Nederland. "Behalve de locatie is ook het nieuwe pand iets om naar uit te kijken."

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie