Files door slechtwerkende rijstrooksignalering

DEN HAAG - Op de snelwegen rond Rotterdam staan vrijdagmorgen verscheidene files omdat de rijstrooksignalering niet naar behoren werkt. Dat maakte een woordvoerder van de ANWB vrijdag bekend.

Rijkswaterstaat liet weten dat de stroomvoorziening van de regionale verkeersmanagementcentrale in Rhoon is uitgevallen. Dat veroorzaakt de ontregeling van de verkeerssignalering. De zegsman van de ANWB vertelde dat sommige borden boven de snelwegen kruizen lieten zien waardoor rijstroken werden gesloten.

Rijkswaterstaat werkt aan een oplossing om de weggebruikers zo goed mogelijk te informeren. De instantie stelt noodoplossingen in voor optimale doorstroming van het verkeer. Het is onbekend hoe lang de storing gaat duren.

Ridderkerk

De ontregelde verkeerssignalering leidt tot vertraging en files. Zo stond op de A15 Ridderkerk richting Rozenburg tussen knooppunt Vaanplein en Botlektunnel rond 07.15 uur een file van 11 kilometer.

Ook op de A16 Breda richting Rotterdam tussen Zevenbergschen Hoek en Drechttunnel is het druk doordat de rijstrooksignalering niet goed werkt. Daar staat rond 08.00 uur een file van 18 kilometer. Er is een omleiding ingesteld.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie