Van der Sloot vrijdag naar Aruba

ORANJESTAD - Joran van der Sloot, de 20-jarige verdachte van betrokkenheid bij de dood van Natalee Holloway, wordt vrijdag overgebracht naar Aruba waar hij in de avond (lokale tijd) zal aankomen. Dat heeft het OM op Aruba bevestigd.

Ook de Nederlandse advocaat van Van der Sloot, Leon van den Eeden, gaat daar van uit. Van der Sloot vertrekt hoogstwaarschijnlijk om 14.15 uur vanaf Schiphol.

Hij is donderdag verhoord door de rechter-commissaris in Arnhem. Op verzoek van justitie op Aruba werd hij woensdag in zijn woonplaats Arnhem gearresteerd.

Telefoons

Van den Eeden zal niet meevliegen naar Aruba, omdat zijn taak erop zit als Van der Sloot is vertrokken. De raadsman kon vrijdag niet ingaan op het bericht in De Telegraaf dat de telefoons van zijn cliënt en diens twee medeverdachten op Aruba dit jaar maandenlang zijn afgeluisterd.

Volgens de krant hebben rechercheurs op Aruba in gesprekken opmerkingen opgetekend waaruit betrokkenheid van het drietal bij de dood van het meisje zou kunnen blijken.

Contact

Van den Eeden wees erop dat hij inhoudelijk niets over de zaak mag zeggen, omdat Van der Sloot geen contact met de buitenwereld mag hebben.

Op Aruba heeft Van der Sloot een andere advocaat, die zijn zaak daar eerder behartigde. Ook een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) kon niets zeggen over de berichten over afgetapte telefoongesprekken en verwees naar het OM op Aruba.

Bewijzen

De ouders van Van der Sloot, Anita en Paul van der Sloot, hebben nog geen contact met hun zoon gehad. "Dat is niet ongewoon als je net bent aangehouden", zei de vader, die advocaat van beroep is. "Van nieuwe bewijzen ben ik niet op de hoogte, maar we volgen de zaak zo goed mogelijk."

Op Aruba druppelen de internationale media binnen. Inmiddels heeft een cameraploeg van de Amerikaanse nieuwszender ABC al kennisgemaakt met het OM en zijn CNN en Europese media in aantocht.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie