Vier arrestaties verricht na vondst drugsfabriek

WEERT/WELL - De politie heeft vier mensen aangehouden in verband met de vondst van een groot drugslaboratorium in Well (Limburg), op 3 juli van dit jaar.

Het gaat om een 54-jarige man en 45-jarige vrouw uit Asten, een 64-jarige man uit Enkhuizen en een 66-jarige man uit Zevenbergen, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend.

De vier werden al op 18 september opgepakt, maar het OM maakte de aanhoudingen pas donderdag bekend.

Inval

Vlak na de inval in het drugslaboratorium arresteerde de politie al een 47-jarige man uit Wijchen en een 34-jarige man uit Etten-Leur. Alle verdachten zitten momenteel in voorarrest.

Volgens het OM werd in Well vanaf januari 2006 tot september van dat jaar amfetamine geproduceerd. Van januari 2007 tot juli werd er cocaïne geproduceerd.

Aanhoudingen

De laatste vier aanhoudingen hadden plaats na invallen in panden in Asten en Zevenbergen en een loods aan de Havenweg in Weert. Die werd vermoedelijk gebruikt als opslagplaats. Daarbij trof de recherche chemicaliën aan.

Bij de doorzoeking in Asten werden onder meer een vuurwapen met munitie, zo'n 5 kilo drugs (vermoedelijk amfetamine), enkele duizenden euro's en een auto in beslag genomen. In Zevenbergen trof de politie ook chemicaliën en zo'n 300 gram amfetamine aan.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie