'Van der Sloot vrijdag naar Aruba'

ARNHEM - Joran van der Sloot, de 20-jarige verdachte van betrokkenheid bij de dood van Natalee Holloway, wordt vrijdag overgebracht naar Aruba. Dat is de verwachting van de Nederlandse advocaat van Van der Sloot, L. van den Eeden.

Van der sloot is donderdag verhoord door de rechter-commissaris in Arnhem. Op verzoek van justitie op Aruba werd Van der Sloot woensdag in zijn woonplaats Arnhem gearresteerd.

Volgens Van den Eeden is zijn cliënt emotioneel. "Hij had net de grip op zijn leven hervat, dat wordt nu als een donderslag bij heldere hemel teniet gedaan door deze arrestatie", zei Van den Eeden donderdag na afloop van het verhoor.

Nabestaanden

De moeder en vader van de verdwenen Amerikaanse tiener hopen dat de arrestatie van de Nederlander en de broers Kalpoe licht zal werpen op wat er werkelijk met hun dochter is gebeurd.

"De familie is altijd hoopvol gestemd als er in de zaak een stap in de goede richting wordt gezet", liet een woordvoerster van Beth Holloway, de moeder van Natalee, volgens Amerikaanse media weten. De inmiddels gescheiden moeder wilde niet persoonlijk reageren. Haar advocaat Scott Balber stelde zonder verder uit te weiden dat de hernieuwde arrestaties "zeker gerechtvaardigd" zijn.

Hoop

Natalees vader, Dave Holloway liet weten dat er weer enige hoop gloort dat de politie antwoorden vindt in het vraagstuk over Natalee's verdwijning. Zijn advocaat Vinda de Sousa verklaarde opgewonden te zijn door het nieuws. "Elk nieuwtje in deze zaak geeft je hernieuwde hoop dat dit ooit zal worden opgelost."

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie