Drinkwaterbedrijf trekt kookadvies in

GOUDA - Drinkwaterbedrijf Oasen heeft donderdag het kookadvies ingetrokken voor alle huishoudens in Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan den Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel. De inwoners krijgen hier vrijdag nog schriftelijk bericht over.

De inwoners van deze plaatsen moesten hun water sinds maandagavond voor consumptie drie minuten koken omdat door het wegvallen van de waterdruk mogelijk grondwater met bacteriƫn in de waterleiding was terechtgekomen. Uit voorzorg gaf Oasen een preventief kookadvies. Uit onderzoek blijkt dat het drinkwater aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Een storing in een pompstation was de oorzaak van het wegvallen van de druk. Hierdoor zaten ongeveer 20.000 huishoudens in de Krimpenerwaard ruim een half uur zonder leidingwater.

Pompstation

Normaal gesproken slaat bij een dergelijke storing de reservepomp aan. Dit gebeurde niet vanwege een programmeerfout in de besturing. De programmeerfout is nog niet opgelost, tot die tijd wordt het pompstation 24 uur per dag bemand.

De gemeenten in de Krimpenerwaard waren maandagavond niet de enige plekken in Zuid-Holland waar de inwoners zonder drinkwater zaten. In Leiden en omgeving waren duizenden huishoudens de dupe van een lek in de waterleiding van Duinwaterbedrijf Zuid-Holland.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie