Joran van der Sloot snel naar Aruba

ARNHEM - De 20-jarige verdachte van betrokkenheid bij de dood van Natalee Holloway, Joran van der Sloot, wordt mogelijk deze week overgebracht naar Aruba.

Een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) zei dat de man donderdag wordt voorgeleid en dat hij daarna op het vliegtuig gaat.

Op verzoek van justitie op Aruba werd Van der Sloot woensdag in zijn woonplaats Arnhem gearresteerd. Het is de tweede keer dat hij in verband met de verwdijning van de Amerikaanse tiener is aangehouden.

Nader onderzoek op het eiland heeft volgens het OM nieuw bewijs tegen hem opgeleverd. Wat dat nieuwe bewijs inhoudt, is niet bekendgemaakt.

Stappen

Holloway verdween in mei 2005 spoorloos na een avond stappen. Van der Sloot en twee andere mannen, Deepak en Satish K., zouden haar als laatsten levend hebben gezien. Justitie op Aruba hield woensdag ook hen opnieuw aan.

Doodslag

Van der Sloot is woensdag aangehouden omdat Aruba hem verdenkt van doodslag dan wel (zware) mishandeling van Natalee met haar dood als gevolg. De onderzoeksrechter in Arnhem neemt donderdag geen besluit over zijn voorlopige hechtenis, dat heeft de rechter op Aruba al gedaan zei de woordvoerder van het OM. De verdachte wordt geïnformeerd over het aanhoudingsbevel.

Boek

De politie arresteerde sinds de verdwijning in totaal tien mensen, maar liet die ook allemaal weer vrij. Eerder dit jaar verscheen een boek waarin Joran van der Sloot zijn versie van het verhaal uit de doeken doet.

Hij biedt daarin zijn excuses aan tegenover de familie van Holloway. Ook de vader van Joran, Paul, zat in 2005 enkele dagen vast in verband met de verdwijning.

Doorbraak

De vader en moeder van Holloway hopen op een doorbraak in de zaak. "De familie is altijd hoopvol gestemd als er in de zaak een stap in de goede richting wordt gezet", liet een woordvoerster van Beth Holloway, de moeder van Natalee, volgens Amerikaanse media van donderdag weten.

De inmiddels gescheiden moeder wilde niet persoonlijk reageren. Haar ex Dave Holloway liet weten dat er weer enige hoop gloort dat de politie antwoorden vindt in het vraagstuk over Natalee's verdwijning.

Tip de redactie