Nieuwe woning voor weggepest gezin Waspik

WAALWIJK - Het Liberiaanse gezin dat na jarenlang getreiter door hangjongeren uit Waspik is gevlucht, kan half december terecht in een woning in Waalwijk. Dat heeft de gemeente Waalwijk woensdag laten weten.

Volgens een woordvoerder gaat het inmiddels weer goed met de familie en is het gezin van harte welkom in de nieuwe buurt die vooraf is ingelicht.

Nadat het gezin eind september onderdook werden elf jongeren aangehouden variërend in leeftijd van 14 tot en met 21 jaar. Zij worden verdacht van discriminatie en intimidatie. Ze zijn weer op vrije voeten maar zullen binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Escaleren

De gemeente Waalwijk, waar Waspik deel van uitmaakt, laat onderzoeken hoe de situatie in het kleine kerkdorp met 5000 inwoners zo kon escaleren. De resultaten worden voorjaar 2008 bekend.

Daadkracht

Het incident heeft volgens burgemeester Nol Kleijngeld diepe sporen achtergelaten bij gemeenschap van Waspik. Veel inwoners waren boos over het gebrek aan daadkracht bij verschillende betrokken instanties.

Tip de redactie