AMSTERDAM - Gevechtsvliegtuigen hebben vrijdagmorgen ten westen van Bagdad een gebouwgebombardeerd waar de halfbroer van Saddam Hussein, Barzan Ibrahim al-Tikriti,zich zou ophouden.

Het Amerikaanse legerbevel in Qatar liet weten dat er zes bommen op het gebouw,in de buurt van Ar Ramadi, waren gegooid, met de bedoeling het regime vanSaddam verder te doen uiteenvallen.

Al-Tikriti is een naaste medewerker van Saddam, voor wie hij miljarden dollarsnaar het buitenland zou hebben gesluisd. Hij zou aan het hoofd staan van eenclandestiene groep bedrijven en fondsen die de bezittingen van Saddam beheert.In de jaren '80 leidde hij de Iraakse geheime politie. Daarna was hij negenjaar ambassadeur bij de Verenigde Naties in Genève. Daar zou het financiëlenetwerk van Saddam hebben opgezet.

De schattingen over de omvang van het kapitaal lopen uiteen van 2 miljard tot miljard dollar. Volgens deskundigen is het geld zo vakkundig over de helewereld verstopt, dat nooit precies duidelijk zal worden hoeveel het is.