OM eist 20 jaar voor moord op zoontjes

ZUTPHEN - Twintig jaar gevangenisstraf eiste de officier van justitie dinsdag voor de rechtbank in Zutphen tegen Eric K. uit Hengelo (Gelderland). De man wordt ervan verdacht in maart samen met z'n vrouw hun twee zonen, Aidan en Roan, te hebben vermoord.

Daarnaast zou hij z'n vrouw hebben geholpen bij haar zelfmoord.

Financiële schulden (circa 100.000 euro) dreven Olga (44) en Eric (45) in een onmogelijke positie. Ze schaamden zich voor hun omgeving. Uiteindelijk besloten ze samen met hun onwetende zonen van 11 en 8 jaar uit het leven te stappen.

Een afscheidsbrief werd geschreven en de jongens kregen zaterdagavond 3 maart slaapmiddelen in hun bekertje ranja. Eenmaal in slaap kregen ze insuline toegediend.

Nadat de jongens waren overleden, namen ook Olga en Eric een grote stapel medicijnen en insuline tot zich. Daarop namen ze afscheid van elkaar.

Overleden

Drie dagen later ontwaakte de man nadat de politie, gealarmeerd door bezorgde buren, op zijn raam klopte. Onduidelijk is waarom K. wakker werd en de anderen overleden.

Spijt

K. geeft toe spijt te hebben. "Het was een fout. Die zaterdag wilde ik graag gaan, samen. We hielden zielsveel van onze kinderen en wilden ze bij ons houden."

Onderzoek in het Pieter Baan Centrum wees er op dat de man erg onder invloed van zijn vrouw was. Zij bepaalde wat er gebeurde. Er werd geen psychologische stoornis geconstateerd.

Uitspraak 4 december.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie