Donner: uitstel ontslagplan mogelijk oplossing

DEN HAAG - Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken noemt uitstel van de versoepeling van het ontslagrecht "mogelijk een oplossing". Donner heeft dat dinsdag gezegd.

Dat zou wel betekenen dat we "al die mensen in moeilijkheden aan de kant laten staan", aldus de CDA-minister. Donner wil het ontslagrecht versoepelen omdat hij denkt dat bedrijven dan eerder mensen aannemen.

De PvdA is fel tegen een aantasting van de ontslagbescherming. De besprekingen in het kabinet hierover zitten al geruime tijd muurvast.

Lerarensalarissen

Het ontslagrecht zou dinsdagochtend besproken worden tijdens een bijeenkomst van de zes meest betrokken ministers. Dat beraad, dat eigenlijk zou gaan over de plannen van minister Ronald Plasterk (Onderwijs) om de lerarensalarissen te verhogen, is uiteindelijk niet doorgegaan. De reden is onduidelijk.

De leden van het kabinet ontmoetten elkaar wel in allerlei andere overlegjes, zoals de gewoonte is op dinsdagochtend. Plasterk zei na afloop dat hij er vanuit gaat dat deze week nog een akkoord wordt gesloten om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken door een salarisverhoging.

"Laten we afwachten", stelde hij. Volgens hem is er later deze week nog een overleg.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie